Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Bobkový list 30g

Bobkový list TRS 30g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31257
Hmotnost položky:0.022 kg
Naše cena: 54 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

30g, Bobkový list (Bay Leaves)

Složení: jednodruhové koření bobkový list. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Aromatické listy stálezeleného stromu původem z oblasti Středomoří. Bobkový list může být použit čerstvý nebo sušený. Koření bobkový list je vhodný do polévek, k dušenému masu, rybám, do zeleninových pokrmů apod.

Obrázek čerstvých listů je ilustrativní. Všechno koření v naší nabídce je sušené.

Jehněčí kari

Potřebujete: 500gr masa nakrájeného na kostky (jehněčí kýtu lze případně nahradit hovězím masem). 

Na marinádu: 1/4 lžičky kurkumy, sůl, 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty, 1 lžíci mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mleté garam masaly, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy (bez pecek a dužiny).

Na kari: 3 střední cibule nakrájené na silnější proužky, 1 plechovku rajčat, sůl, 3 lžíce másla ghí, 3 lžíce oleje, na závěr čerstvý koriandr, 1 lžíce melounových semínek, 1 lžíce bílého máku. Celé koření: 2 malé kousky skořice, 2 bobkové listy, 4 zelené kardamomy, 1/4 lžičky římského kmínu, 4 celé chilli papričky - kdo nesnese, dá méně.

Postup: 1) Maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Přidejte všechny ingredience "Na marinádu." Dobře rozmíchejte a nechte odležet alespoň dvě hodiny.Melounové semínko a bílý mák nasypte do malého kuchyňského robotu. Přidejte tolik vody, aby byly ponořené a rozmixujte na jemnou pastu bez krupičky.

2) V hrnci nebo velké pánvi se silným dnem rozehřejte na střední stupeň ghí a přidejte všechno "celé koření" krátce opečte. Přidejte cibuli a sůl. Přiklopte a duste asi pět minut. Pokud je cibule po 5 minutách zkřehlá, opečená a lehce dohněda - přidejte rajčata. Pokud cibule pustila moc vody, nechte už odkryté,dokud se voda neodpaří a cibule zezlátne. Vmíchejte rajčata a opět přiklopené duste pět minut.

3) Vmíchejte marinované maso, přiklopte a vařte 5 minut na vysoký stupeň. Maso pustí vodu. Snižte plamen a cca 20 minut pomalu duste ve vlastní šťávě. Často kontrolujte, promíchejte, aby se tekutina úplně nevypařila.

4) Až když se tekutina vyvaří, přidejte sklenku vody nebo vývaru a přiklopené vařte doměkka (cca hodinu - záleží na použitém mase). Občas promíchejte a zkontrolujte vodu. Podle potřeby ji trochu doplňte, ale před koncem nechte případný přebytek vyvařit. Kari by nemělo být tekuté. Na samotný závěr vmíchejte pastu z melounových semínek a bílého máku. Krátce povařte.

Hotové kari sypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží (Basmati rýže Shalamar 5 kg).



Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.