S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

10.04.2022

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených brambor, střední najemno pokrájenou cibuli, 4 stroužky prolisovaného česneku a o něco menší množství strouhaného zázvoru (nebo hotovou česnekovo-zázvorovou pastu), sladké rajče rozsekané na pastu (nebo sladká italská rajčata v nálevu), úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, mletá garam masala, mletý koriandrkurkuma. 2 chilli papričky, sůl, olej a ghí.

K podávání: čerstvý koriandr a kopeček bílého jogurtu. Vhodnou přílohou jsou placky čapátí.

Postup: 

1) Brambory s květákem uvařím v nesolené vodě doměkka (cca 20 minut). Vedle v pánvi rozpálím 3 lžíce ghí s trochou rostlinného oleje a opeču celý římský kmín a spolu s chilli papričkami. Přisypu cibuli a restuji dozlatova. Vmíchám prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Rychle promíchnu a pridám všechno ostatní koření (garam masalu, mletý koriandr, kurkumu). Promíchám, přidám menší rajče a na nízký stupeň vydusím na tuk.

2) Zastříknu malým množstvím vody a dusím dokud zcela nevymizí syrové aroma česneku a cibule. Všechny vůně se propojí a cibulka zesládne. Při uvedeném množství cibule to trvá zhruba půl hodiny. Tekutinu nechám zcela odpařit a omáčku opět vydusím na tuk. Na závěr základ omáčky rozředím 1 naběračkou vývaru z květáku a brambor. Vařený květák rozdělím na menší kousky a spolu s bramborami přisypu do omáčky. Osolím, promíchám a ještě společně prohřeji.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZmI1NDYy