Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených brambor, střední najemno pokrájenou cibuli, 4 stroužky prolisovaného česneku a o něco menší množství strouhaného zázvoru (nebo hotovou česnekovo-zázvorovou pastu), sladké rajče rozsekané na pastu (nebo sladká italská rajčata v nálevu), úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, mletá garam masala, mletý koriandr, kurkuma. 2 chilli papričky, sůl, olej a ghí.
K podávání: čerstvý koriandr a kopeček bílého jogurtu. Vhodnou přílohou jsou placky čapátí.
Postup:
1) Brambory s květákem uvařím v nesolené vodě doměkka (cca 20 minut). Vedle v pánvi rozpálím 3 lžíce ghí s trochou rostlinného oleje a opeču celý římský kmín a spolu s chilli papričkami. Přisypu cibuli a restuji dozlatova. Vmíchám prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Rychle promíchnu a pridám všechno ostatní koření (garam masalu, mletý koriandr, kurkumu). Promíchám, přidám menší rajče a na nízký stupeň vydusím na tuk.
2) Zastříknu malým množstvím vody a dusím dokud zcela nevymizí syrové aroma česneku a cibule. Všechny vůně se propojí a cibulka zesládne. Při uvedeném množství cibule to trvá zhruba půl hodiny. Tekutinu nechám zcela odpařit a omáčku opět vydusím na tuk. Na závěr základ omáčky rozředím 1 naběračkou vývaru z květáku a brambor. Vařený květák rozdělím na menší kousky a spolu s bramborami přisypu do omáčky. Osolím, promíchám a ještě společně prohřeji.