S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

29.03.2022

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

Na 2-3 porce potřebujete: 6 středích brambor pokrájených na kostky nebo plátky, 3/4 hrnku mraženého hrášku, 1 velké sladké rajče (nebo 2 menší rozsekané) na pastu, 1 střední cibule pokrájená najemno, 1 lžč strouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžč prolisovaného česneku, 1 lžíce kešu ořechů, 1 lžíce melounových semínek, 2-3 chilli papričky, 1 lžč celého římského kmínu, 1 lžč celého koriandru, 4 tobolky hřebíčku, 1/2 lžč celého pepře, 2 bobkové listy, 1 černý kardamom, malý kousek celé skořice, 1 lžíce sušených listů pískavice, sůl dle chuti, ghí nebo olej.

K podávání: čerstvé lístky koriandru, bílý jogurt. Příloha: placky čapátí.

1) V hmoždíři podrťte celé koření: Římský kmín, celý koriandr, černý kardamom, hřebíčky, celý pepř. V malém kuchyňském robotu rozsekejte lžíci kešu ořechů a lžíci melounových semínek Charmagaz s trochou vody na jemnou pastu. Pasta musí být úplně jemná bez krupičky.

2) Na větším množství tuku opečte všechno koření kromě listů pískavice: Tedy chilli papričky, skořici, 2 bobkové listy a podrcený obsah hmoždíře. Jakmile se koření rozvoní, přisypte najemno pokrájenou cibuli. Opečte do zlato-hněda, přidejte česnek a zázvor a krátce orestujte.

3) Vmíchejte pastu z ořechů a semínek, zprudka vyduste na tuk. Přidejte rajče a znova vyduste na tuk. Zastříknete trochou vody, snižte teplotu a duste cca hodinu, dokud se nezbavíte všech ostrých syrových chutí. Zpočátku udržujte množství vody minimální. Až ke konci omáčku postupně nařeďte do tekutější konzistence.

4) Zhruba po hodině dušení můžete brambory i hrách přihodit do hrnce a uvařit přímo v kari omáčce doměkka. Brambory ale také můžete nejprve rozložit na pečící papír, pocákat olejem osolit a péct v troubě dozlatova. Pak už je jen přimícháte do hotové kari omáčky.

5) Na závěr dle chuti osolte a ještě přidejte lžíci pískavice. Brambory i hrášek vmíchejte do kari, vše krátce prohřejte a podávejte.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzM2M