Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté garam masaly, 1lžč mletého koriandru, lžíci citronové šťávy, sůl dle chuti, jemně usekaný čerstvý koriandr.
Na náplň: 3/4 hrnku hrášku (pokud máte mražený, nechte ho povolit), 1/2 lžč mletého koriandru, 1/2 lžč celých fenyklových semínek, 1cm strouhaného zázvoru, 1 usekanou chilli papričku, usekaný čerstvý koriandr, sůl.
K podávání: mátovou nebo jogurtovou rajtu, mangové čatní apod.
Postup:
1) Brambory uvařte ve slupce doměkka. Oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte hrnek cizrnové mouky, chilli, garam masalu a koriandr. Přidejte citronovou šťávu, sůl dle chuti a čerstvý koriandr. Mokrýma rukama zpracujte těsto a nechte stranou. Připravte si náplň:
2) Hrášek rozmačkejte a přidejte ostatní ingredience: Koriandr, fenyklová semínka, zázvor, chilli, čerstvý koriandr a sůl dle chuti.
3) Z bramborového těsta tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku. Uprostřed vytlačte důlek, který naplňte hráškovou směsí. Uzavřete a lehce rozmáčkněte na placičku. Smažte z obou stran tak, aby byly tikky aspoň ze 3/4 ponořené v oleji. Nejlepší jsou ještě teplé s pikantními rajtami.