S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Bramborové placičky Aloo tikka

06.06.2022

Bramborové placičky Aloo tikka

Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté garam masaly, 1lžč mletého koriandru, lžíci citronové šťávy, sůl dle chuti, jemně usekaný čerstvý koriandr.

Na náplň: 3/4 hrnku hrášku (pokud máte mražený, nechte ho povolit), 1/2 lžč mletého koriandru, 1/2 lžč celých fenyklových semínek, 1cm strouhaného zázvoru, 1 usekanou chilli papričku, usekaný čerstvý koriandr, sůl.

K podávání: mátovou nebo jogurtovou rajtu, mangové čatní apod.

Postup:

1) Brambory uvařte ve slupce doměkka. Oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte hrnek cizrnové mouky, chilli, garam masalu a koriandr. Přidejte citronovou šťávu, sůl dle chuti a čerstvý koriandr. Mokrýma rukama zpracujte těsto a nechte stranou. Připravte si náplň:

2) Hrášek rozmačkejte a přidejte ostatní ingredience: Koriandr, fenyklová semínka, zázvor, chilli, čerstvý koriandr a sůl dle chuti.

3) Z bramborového těsta tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku. Uprostřed vytlačte důlek, který naplňte hráškovou směsí. Uzavřete a lehce rozmáčkněte na placičku. Smažte z obou stran tak, aby byly tikky aspoň ze 3/4 ponořené v oleji. Nejlepší jsou ještě teplé s pikantními rajtami.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDA1YTFjZ