S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Panýr tikka masala

06.06.2022

Panýr tikka masala

Panýr tikka masala je pro mě jedno z nejlepších jídel na světě. Zahřeje tělo i duši a vždycky mi zlepší náladu. Takže pokud potřebujete povzbudit, určitě vyzkoušejte.

Potřebujete: 1 jemně pokrájenou cibuli, 1lžč římského kmínu, 1 lžč strouhaného zázvoru, 1 lžč podrceného česneku, 2-4 chilli papričky, hrst kešu ořechů, 1 necelou lžičku od každého: mletý koriandr, mletou garam masala, mletou kurkumu. 1 sladké na pastu rozsekané rajče, 50 - 100ml smetany, sůl, 1 lžíci listů pískavice.
Na kostky pokrájený čerstvý panýr z 1L tučného mléka. K podávání: čerstvý koriandr, dušenou basmati rýži a placky čapátí.

1) Kešu nasypu do malého kuchyňského robotu. Přidám jen tolik vody, abych mohla ořechy rozmixovat na hladkou pastu.

2) Na tuku (směsi másla ghí a oleje) krátce orestuji římský kmín. Jakmile se koření rozvoní přisypu pokrájenou cibuli. Těsně než cibule zezlátne, přimíchám zázvor, česnek, chilli papričky a prudce orestuji. Vmíchám pastu z kešu ořechů. Promíchám a vydusím na tuk. Přisypu všechno mleté koření, krátce orestuji.

3) Přidám usekané rajče, zastříknu trochou vody a dusím cca 15 minut. Omáčku zjemním smetanou, osolím a na závěr přidám lžíci pískavice.
Omáčku nechám zvolna přejít varem. Kostky panýru vmíchám do hotové omáčky a společně prohřeji. Sypu čerstvým koriandrem a podávám s dušenou basmati rýží a plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NzNiY2M