S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

27.03.2022

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

Zajímavá varianta vegetariánského kari: Opečené brambůrky v krémové kokosové omáčce. Brambory se opékají předem i se slupkou a do kari je přidáte až na závěr. Kupte ty nejmenší jaké najdete. Pokud máte brambory velké, nejdříve je rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky. K tomuto kari se jako příloha hodí placky, ale výborná je i kokosová rýže.

Budete potřebovat: 10 nových brambor i se slupkou, 1 hrnek kokosového mléka1 lžíci mleté garam masaly1 lžíci mletého koriandrumalou hrst spařených oloupaných mandlí, necelou lžíci čerstvého zázvoru pokrájeného na větší kousky, 1/2 lžíce mleté kurkumy, ½ lžíce cukru, olej nebo máslo ghízelené chilli – množství podle chuti, 1 lžíce limetkové šťávy, hrst čerstvé máty a koriandru.

Na marinádu k bramborám: 3 lžíce oleje, plná lžička kurkumy, sůl, chilli podle chuti.

1) Brambory propíchejte vidličkou a dobře obalte ve směsi oleje, červeného chilli, kurkumy a soli. Přendejte do trouby a opékejte na roštu při 200°C přibližně půl hodiny.

2) Na tuku opečte všechno mleté koření (protože je koření mleté, opékejte jen krátce a na nízkou teplotu, aby se nespálilo.) Pak přidejte pokrájený čerstvý zázvor, mandle, sůl a půl hrnku kokosového mléka. Podle potřeby zastříkněte vodou a vařte na mírném ohni 15 minut.

3) Směs umixujte dohladka ponorným nebo stolním mixérem. Přidejte cukr, limetkovou šťávu a opečené brambory. Vařte na mírném ohni dalších deset minut. Podle potřeby přidejte trochu vody, pokud je omáčka hustá a připaluje se.

4) Po deseti minutách vmíchejte do omáčky zbytek kokosového mléka a hrst čerstvých bylinek (máta, koriandr). Promíchejte. Dále už nevařte a podávejte.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjcxOTNk