Na 2 - 3 porce potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky bez kosti pokrájené na menší kousky, 1 velká jemně pokrájená cibule, 1 střední rajče bez slupky rozsekané nadrobno nebo sladké rajče z plechovky, 1 lžička pasty zelené chilli, 1 plná lžička pasty česnek a zázvor, plechovku kokosového mléka, 1 plnou lžičku celého římského kmínu, sůl, kurkuma, mletou garam masalu, trochu vody, listky koriandru na posypání.
Postup (je opravdu snadný)...
1) Na dostatečném množství rozpáleného tuku nejdříve opečte celý římský kmín. Snižte teplotu a vmíchejte všechno najednou: cibuli, obě pasty (česnek a zázvor plus zelené chilli), turmerik a garam masalu. Asi po šesti minutách pomalého opékání přidejte kuřecí maso, promíchejte a nasypte k němu rajče.
2) Po deseti minutách vlijte k masu celý obsah plechovky kokosového mléka. Podle chuti osolte a přidejte malé množství vody tak, aby vše bylo ponořené. Přikryté duste 30 minut nebo dokud maso není zcela měkké a tuk se začne oddělovat od omáčky. Přidejte koriandrové lístky (čerstvé nebo sušené) a podávejte s basmati rýží nebo jasmínovou rýží jasmínovou rýží.