S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kari z fazole černé oko

21.03.2022

Kari z fazole černé oko

Potřebujete: 4 hrsti fazolí černé oko (1 hrst = 1 porce) namočených ve vodě,  máslo ghí, 2 větší cibule nakrájené na malé kostičky, 3 rajčata bez slupky a semínek, 2 lžičky čerstvých najemno posekaných chilli papriček bez jadýrek nebo 1 lžička hotové pasty, lžička celého římského kmínu, 2 lžičky směsi ze strouhaného zázvoru a utřeného česneku nebo hotové pasty, lžička kurkumy, lžička mleté garam masaly, 1 ½ lžičky mletého koriandru, sůl, pepř a listy koriandru.

Můžete použít suché fazole nebo již vařené z konzervy. K tomuto kari také doporučuji tuto směs koření speciálně namíchou pro luštěninové kari: Koření Rajmah Masala 100g

1) Luštěniny uvařte v nesolené vodě doměkka (asi 45 minut).  Mezitím na rozpáleném ghí krátce opečte celý římský kmín. Přidejte pokrájenou cibuli  a chilli a pár minut společně opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor s česnekem (pokud používáte zvlášť – nejdříve pouze zázvor, pak teprve česnek). Na sucho opékejte za stálého míchání asi 5 minut.

2) Spařená oloupaná rajčata rozkrájejte na „kaši“ a přidejte k cibuli. Vmíchejte všechno koření kromě listů koriandru (tedy: kurkumu, garam masalu a koriandr mletý). Vše dobře promíchejte. Pár minut opékejte. Přidejte trochu vody, sůl a pepř podle chuti a přikryté duste na nízkou teplotu asi 45 minut. Podle potřeby doplňte vodu, ale před koncem ji nechte vyvařit, aby omáčka zhoustla. Před koncem varu vmíchejte vařené fazole a vše prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Y2MxOWI