S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

15.03.2022

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

Potřebujete: natrhaný čerstvý salát, malá cherry rajčátka, vařenou cizrnu, vařenou červenou čočku, na každou porci salátu 6 krevet, směs koření na pečenou rybu Fried Fishčesnekovo-zázvorovou pastu, olej, čerstvé bylinky. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.

Postup je opět jednoduchý: listy salátu promíchejte s pokrájenými cherry rajčaty (jadérka odstraňte) a vše zalijte jogurtovým dresingem. Přidejte vařenou cizrnu a červenou čočku. Navrch salátu položte ještě horké marinované krevety.

Marinádu na krevety jsem si vypůjčila z jiného svého receptu, která je díky směsi koření Fried Fish naprosto nepřekonatelná: Plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty smíchejte s trochou rostlinného oleje a vrchovatou lžičku směsi koření na pečenou rybu Fried Fish. Do vzniklé řidší kašičky namočte oloupané a očištěné krevety. Pořádně je v marinádě obalte ze všech stran a nechte takto v chladu odležet alespoň tři hodiny.

Krevety opékejte na rozehřátém oleji a podávejte ještě horké. Cokoli můžete nahradit čímkoli, ale tahle směs na ryby je opravdu perfektně namíchaná!

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NzQyZ