V indických restauracích pakory obvykle dostanete jako předkrm a podávají se s omáčkami a chutney. Vynikající je třeba tamarindová omáčka nebo sladko-kyselé mangové čatní.
Pakory můžete připravit z paprik, červené cibule, cukety, květáku, brambor, hub (na obrázku hlíva ústřičná) nebo i sýru panýr. Zeleninu ani houby na přípravu pakor předem nevařte. Vše ale pokrájejte na tenké plátky. Pravda, u cukety nebo lilku to jde snáze, než třeba u květáku… Ale poradíte si i s ním. Stačí, když ho rozeberete na menší růžičky a ty pak podélně překrojíte. Pakory se obalují v těstíčku z cizrnové mouky. Dodá jim tu správnou barvu, chuť a křupavost. Servírovat je můžete i studené, ale chutnější jsou ještě teplé.
1) Vše nejdříve nakrájejte: panýr na silnější čtyřhránky, papriku na proužky, růžičky květáku rozkrojte podélně, červenou cibuli nakrájejte na tlustší kolečka, hlívu na proužky.
2) Připravte těstíčko z cizrnové mouky: Do 6 lžic cizrnové mouky přidejte trochu soli, špetku chilli (můžete přidat víc nebo úplně vynechat), kurkumu, koriandr a římský kmín. K mouce a koření postupně přidávejte vodu a vyšlehejte vláčné těsto. Těsto na pakory je podobné palačinkovému těstu.
3) Zeleninu, cibuli a sýr obalte v hutném těstíčku a smažte zcela ponořené v oleji dozlatova.