S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Shahi paneer masala

21.03.2022

Shahi paneer masala

Potřebujete: 350gr sýru panýr,1 střední červenou papriku, plechovku krájených rajčat2 bílé cibule, vrchovatou lžičku česnekovo-zázvorové pastyhrst kešu ořechů1 lžíci hnědého cukru, kelímek sladké tučené smetany, 1 sušenou chilli papričku1 lžičku celého římského kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mleté garam masaly, malou hrst sušených listů pískavicečerstvý koriandr, máslo ghí.

Na marinádu potřebujete: lžičku mletého římského kmínu, lžičku mletého koriandru, lžičku mleté garam masaly, olej.

Postup: 

1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte. Panýr nakrájejte na kostky nebo tenké trojúhelníky a naložte do marinády. Dobře promíchejte, aby byl sýr obalený. Nechte v chladu několik hodin. Panýr potom opečte na másle ghí ze všech stran. Do hotového kari ho přidáte až v závěru. Není potřeba ho dále upravovat.

2) Kešu dejte do malého robotu (ideální je mini-chopper) a přidejte trochu vody, abyste ořechy mohly rozsekat na jemnou pastu. Kešu pasta by měla být jemná bez jakýchkoli "drobečků".

3) Na lehce rozpáleném ghí opečte lžičku celého římského kmínu a sušené chilli papričky. Koření krátce opečte. Přidejte najemno pokrájené cibule. Snižte teplotu, promíchávejte a duste cca 10 - 15 minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu. Za minutku přidejte i kešu pastu, cukr, plechovku rajčat včetně tekutiny a na nudličky pokrájenou červenou papriku. Vmíchejte lžičku mleté garam masaly a lžičku mletého koriandru. Podle chuti osolte, případně přidejte trochu vody a přiklopené na nízký stupeň vařte 40 minut. Omáčku pak rozmixujte na jemno ponorným mixérem.

4) Na závěr do kari vmíchejte tučnou smetanu, opečený panýr a sušené listy pískavice (promněte mezi dlanemi a tužší dlouhé stonky, které vám  zůstanou v ruce, vyhoďte). Krátce povařte (asi pět minut). Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDY0OWVjM