Potřebujete: 350gr sýru panýr,1 střední červenou papriku, plechovku krájených rajčat, 2 bílé cibule, vrchovatou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, hrst kešu ořechů, 1 lžíci hnědého cukru, kelímek sladké tučené smetany, 1 sušenou chilli papričku, 1 lžičku celého římského kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mleté garam masaly, malou hrst sušených listů pískavice, čerstvý koriandr, máslo ghí.
Na marinádu potřebujete: lžičku mletého římského kmínu, lžičku mletého koriandru, lžičku mleté garam masaly, olej.
Postup:
1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte. Panýr nakrájejte na kostky nebo tenké trojúhelníky a naložte do marinády. Dobře promíchejte, aby byl sýr obalený. Nechte v chladu několik hodin. Panýr potom opečte na másle ghí ze všech stran. Do hotového kari ho přidáte až v závěru. Není potřeba ho dále upravovat.
2) Kešu dejte do malého robotu (ideální je mini-chopper) a přidejte trochu vody, abyste ořechy mohly rozsekat na jemnou pastu. Kešu pasta by měla být jemná bez jakýchkoli "drobečků".
3) Na lehce rozpáleném ghí opečte lžičku celého římského kmínu a sušené chilli papričky. Koření krátce opečte. Přidejte najemno pokrájené cibule. Snižte teplotu, promíchávejte a duste cca 10 - 15 minut. Vmíchejte česnekovo-zázvorovou pastu. Za minutku přidejte i kešu pastu, cukr, plechovku rajčat včetně tekutiny a na nudličky pokrájenou červenou papriku. Vmíchejte lžičku mleté garam masaly a lžičku mletého koriandru. Podle chuti osolte, případně přidejte trochu vody a přiklopené na nízký stupeň vařte 40 minut. Omáčku pak rozmixujte na jemno ponorným mixérem.
4) Na závěr do kari vmíchejte tučnou smetanu, opečený panýr a sušené listy pískavice (promněte mezi dlanemi a tužší dlouhé stonky, které vám zůstanou v ruce, vyhoďte). Krátce povařte (asi pět minut). Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo plackami čapátí.