S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

12.04.2022

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

Perfektní prosincový dezert z tapioky (pro vápník, železo, vitamín B a hořčík), kokosového mléka (pro vápník, magnesium a draslík) s horkými jablíčky (pro vánoční atmosféru) a kešu v karamelu (čistě pro moje potěšení). Tapiokový puding s vůní horkých jablek a vánočního koření dodá tělu potřebné živiny, zasytí, zahřeje a navodí tu správnou atmosféru. 

Na 4 porce potřebujete: 1/2 hrnku tapiokových perel (hrnek = 250ml), 1 plechovku kokosového mléka, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce agáve sirupu (třtinového cukru nebo medu), 2 velká jablka bez slupek a jádřinců pokrájená na kostky, 3 hřebíčky, 3/4 lžičky mleté skořice, malý kousek anýzu, trocha třtinového cukru, 1 lžíci přepuštěného másla ghí.

Dále potřebujete: Kešu ořechy a hnědý cukr v poměru: 1 díl kešu na 1/2 dílu cukru.

Postup: 

1) Tapiokové kuličky nasypte do mísy. Přidejte kokosové mléko, vodu a sladidlo (cukr, sirup nebo med). Nechte namočené přes noc. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 10 - 15 minut. Míchejte stále - a odspodu! Tapioka se lepí na dno hrnce a želíruje. Cca po 10 minutách, začne puding houstnout, stáhněte a nalijte do připravených misek. (Tapioka po vychladnutí ještě lehce zhoustne, nevařte ji proto úplně do tuha).

2) Vedle v kastrůlku nechte rozpustit ghí a zlehka opečte celé skoření (badyán a hřebíček). Přisypte nakrájená jablíčka, cukr a mletou skořici. Vše zakápněte trochou vody a poduste 10 - 15 minut.

3) Na pánev nasypte kešu a hnědý cukr. Pomalu zahřívejte a STÁLE míchejte. Jak cukr karamelizuje stále prohazujte obracečkou kešu a karamel, aby se vše pěkně obalilo. Nepřestávejte míchat - karamel a kešu se okamžitě připeče k pánvi. Hotové kešu obalené karamelem vyklopte na pečící papír, kde je nechte vychladnout a proschnout.

4) Tapiokový puding podávejte s vrstvou teplých jablíček a karamelovými kešu.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

N2I4OTgwNW