Ty nejlepší kokosové sušenky si upečete sami doma! Domácí sušenky neobsahují žádná „éčka,“ kokosová příchuť i aroma jsou samozřejmě přírodní a místo bílého cukru můžete použít třtinový. Tyhle kokosové sušenky provoní celý byt vanilkou a kardamomem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Nějaké nevýhody…? Jedna ano – budou hned pryč!

Postup:
1) Nejdříve smíchejte moukou, kokosovou moučku, sůl a mletý kardamom. Vedle v misce vyšlehejte ručním mixérem dohladka kokosový olej (nebo kokosové máslo) s moučkovým cukrem. Přidejte kokosové mléko a vanilku. Pak do směsi postupně vmíchejte mouku. Zpracujte vláčné těsto a nechte půl hodiny v chladu.
2) Formu vyložte pečícím papírem, na který těsto rukama rovnoměrně rozetřete. Čím tenčí těsto uděláte, tím budou sušenky křupavější. (V těstu není žádná kypřící složka, sušenky proto nenabydou na objemu.) Kokosové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut do zlatova. Ihned po vyjmutí z trouby ještě horké nakrájejte a podle chuti můžete sušenky posypat cukrem.