Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření na kuřecí maso se zázvorem, 50g

Koření na kuřecí maso se zázvorem, 50g
Obsahuje recept
Výrobce:Shan Foods
Katalog. číslo:21582
Hmotnost položky:0.052 kg
Naše cena: 46 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Koření na kuřecí maso se zázvorem (Chicken Ginger Mix)

Speciálně namíchaná směs indického koření na kuřecí maso se zázvorem. Doporučuji také toto koření na čínu. Koření se zázvorem je výborné třeba na kung pao, kuřecí kari apod.

Složení: sůl, červené chilli, černý pepř, zázvor, česnek, zelený kardamom, cukr, hřebíček, turmerik, římský kmín, anýzové semínko, bílý pepř, kubeba.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Proč se v zimě neobejdu bez zázvoru?

Protože zázvor je podle prastarého indického učení potravina z kategorie „teplé“ – tedy má sama o sobě schopnost prohřát celý organismus a navíc dokáže z těla vyhnat spoustu neduhů. Zázvor má tak široký záběr příznivých účinků, že je v ajurvédě nazýván „univerzálním lékem.“ Zázvor je přírodní a velmi silný antioxidant, a ačkoli původem z deštného pralesa, statečně se pustí do boje i s klasickou českou rýmou. Proto jakmile rtuť teploměru klesne pod patnáct stupňů, vyhodím z lednice ananas i kiwi (které tělo naopak ochlazují) a doplním zásobu čerstvého zázvoru.
Inspirujte se mými zázvorovými tipy, užívejte podzimu bez nachlazení či jiných úhon a „zázvor vás provázej!“

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

Čím jiným začít zázvorový speciál než klasickým kuřecím kari v krémové zázvorové omáčce. Zázvoru si v tomto receptu užijete opravdu do sytosti: přidává se jak čerstvý nakrájený na tenké proužky „juliennes“, tak je obsažen i ve směsi koření na kuřecí maso se zázvorem. Ano, zázvorové kuře je v indické kuchyni tak populární, že má i svoji vlastní, na míru šitou, masalu!

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka (Kokosové mléko TRS, 400ml), 1 lžička směsi Koření na kuřecí maso se zázvorem, 50g, ¼ lžička turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik 100g), 2 lžičky mletého sušeného česneku (Česnek mletý, 100g), 1 a ½ cibule rozsekané v robotu na pastu, chilli zelenou pastu (Pasta Zelené chilli, 240ml nemusí ale být, protože hotová směs koření už chilli obsahuje), „palec“ čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké proužky (tím „palcem“ se tu myslí skutečná velikost celého prstu, tedy kdo má velké ruce, bude mít kari o něco říznější :-)), šťáva z jedné limetky, čerstvý pokrájený koriandr na závěr, olej.

Postup: 1) Připravte si marinádu: v misce smíchejte trochu oleje s půlkou plechovky kokosového mléka. Přidejte směs koření na kuřecí maso se zázvorem, sušený česnek, limetkovou šťávu a čerstvý zázvor. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky a marinujte několik hodin, nejlépe však přes noc.

2) Na oleji rozehřejte rostlinný olej a opečte cibulovou pastu. Přidejte turmerik a opékejte za stálého míchání asi minutu. Přisypte kuřecí maso i s marinádou. Vmíchejte zbytek kokosového mléka. Vařte na střední stupeň 30 minut, dokud maso není zcela měkké. Pokud je třeba, přidejte trochu vody, ale hotové kari by nemělo být příliš tekuté, proto nechte přebytečnou vodu před koncem vyvařit. Na závěr zasypte lístky koriandru a servírujte s basmati rýží (Basmati rýže) nebo plackami čapátí (Chapattis). Ano toto kari je opravdu tak snadné na přípravu jak to vypadá v popisu a skutečně tak lahodné, jak vypadá na obrázku... :-)

...a co se zbytkem čerstvého zázvoru?

Připravte si třeba sladký sirup a kandované zázvorové lupínky – ano, oboje zvládnete při jednom a pouze v jediném rendlíku. Zázvorový sirup můžete použít dvěma způsoby: Na domácí zázvorovou limonádu (sirup smíchejte s perlivou vodou a citrónem) nebo na horký nápoj (sirup zalijte horkou vodou, přidejte čerstvý citron a koření). Příprava je opravdu jednoduchá a snadná!

Kandované zázvorové lupínky

Zázvorové lupínky v cukru smíchané se sušenými plátky jedlích růží (Plátky růží sušené 25g)

Postup: 1) Zázvor oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Nasypte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byl zázvor zcela ponořený plus ještě 1 cm navrch. Přiveďte k varu a vařte 30 minut.

2) Slijte vodu, ale zachyťte ji do větší mísy. Z této slité vody odeberte ½ hrnku a nalijte zpět do hrnce (zbylou vodu nevyhazujte, bude se ještě hodit). Přidejte cukr, rozmíchejte a nasypte vařené plátky zázvoru. Přiveďte k varu a na střední stupeň vařte nezakryté cca 30 minut. Občas promíchejte. 

3) Zázvorové lupínky vyjměte děrovanou naběračkou nebo je slijte, ale sladký zázvorový sirup zachyťte a nevylévejte. Jednotlivé zázvorové lupínky od sebe oddělte (ano já vím, říkala jsem „jednoduché a rychlé“, tak co je najednou toto?!) a nechte dvě hodiny proschnout. Ideální je, máte-li mřížku na cukroví. Do větší misky nasypte krystalový cukr a promíchejte v něm zázvorové lupínky, aby se obalily cukrem z obou stran. Konenčně přichází na řadu:

Zázvorový sirup

4) Sladký zázvorový sirup i slitou vodu, ve které se lupínky vařily, vraťte do hrnce a opět přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut a pak ještě horké nalijte do šroubovacích sklenic. Otočte dnem vzhůru a nechte takto stát až do vychladnutí.

Samozřejmě si kandovaný zázvor i sirup můžete ponechat pro vlastní potřebu - ale taky je můžete opatřit cedulkami nebo teplými čepicemi (cokoli je vám milé :-)) a věnovat je jako vánoční dárek přátelům a kolegům. Stejně jako tento:

Pečený zázvorový čaj

Minulý rok jsem se opravdu rozjela a většina dárků ode mě byla ručně vyrobena. Jeden z největších úspěchů měl citrusový pečený čaj (návod ještě dodám), takže letos rozhodně nebudou v balíčku pečené čaje chybět.



Potřebujete: 1kg zázvoru, 800g cukru krystal, lžíce badyánu (
Badyán 50g), lžíce hřebíčku (Hřebíček, 50g), dva větší nalámané kusy skořice (Skořice celá 50g), 2 oloupané citrony pokrájené na kostičky, 50 ml rumu. (Uvedená množství platí pro kilo zázvoru. Upravte si tedy dávky podle skutečné váhy zázvoru.)

Postup: 1) Zázvor nakrájejte na kostky nebo plátky a rozprostřete do menšího pekáčku. Zasypte cukrem, přidejte všechno koření a citrón. Vše zalijte vodou tak, aby byl zázvor ponořený a ještě plus 2 cm navrch. Čaj pečte zakrytý asi 40 minut na 200°C.

2) Ihned po dopečení vmíchejte rum a ještě horké plňte do zavíracích sklenic. Obraťte dnem vzhůru dokud zcela nevychladnou.

…a co dál? Když je zima hodně dlouhá a tuhá, dostane se i na domácí zázvorové sušenky nebo indickou bramborovou polévku se zázvorem. Ale o tom zase někdy příště! :-)

 




Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.