Nakoupeno za: 0 Kč
Vyhledávání
Důležité informace
Provozovatel
Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---
IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)
Tel.: 606680435
Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007
Novinky e-mailem
Doporučte nás
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
Rychlé přihlášení
Top
100g, Mandle jádra neloupaná
Složení: jádra neloupaných mandlí. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Vyrobeno v Anglii.
Jádra mandlí mají v kuchyni mnohem širší využití, než je křupavá ingredience jablečného závinu nebo vánočky. Z loupaných mandlí a vody připravíte pastu, která kari omáčkám dodá jemnou delikátní chuť.
Mandle nejdříve spařte a odstraňte hnědou slupku. Přidejte malé množství vody nebo smetany a ve stolním mixéru rozmixujte na jemnou kaši. Mandlovou pastu vmíchejte ke koření a rajčatům při přípravě kari omáčky. Tato mandlová pasta delikátně dochutí zejména kuřecí a zeleninová kari.
Alergeny: Mandle jsou alergen.
PANÝR KARI MASALA
Bezmasé kari s indickým panýrem. Návod, jak si doma připravit indický domácí sýr najdete pod záložkou „Recepty – návod“
Budete potřebovat: 300g panýru pokrájeného na větší kousky, 2 velká rajčata bez slupek a jadérek, 2 zelené papriky nakrájené na větší kostičky, 1 jemně pokrájená cibule, ¾ hrnku kešu ořechů nebo oloupaných mandlí (Mandle jádra 100g), ½ šálku tučné smetany, olej, 1 lžičku pasty se zeleným chilli (Pasta Zelené chilli, 240ml), ½ lžíce prolisovaného česneku, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru nebo pastu Pasta česnek & zázvor 250ml, sůl, cukr, 1 lžička celého římského kmínu (Římský kmín celý 100g), malá hrst koření pískavice (Pískavice 100g, Kasoori Methi Leaves).
Směs koření na marinádu: použijte již namíchanou směs Shahi Panýr masala (Koření Shahi Paneer Masala 100g) nebo 2 lžičky mletého koření od každého: římský kmín (Římský kmín mletý 100g), koriandr (Koriandr mletý 100g), garam masala (Koření Garam Masala mletá 100g), červené čili mleté (Chili extra pálivé mleté 100g).
1) Panýr rozkrájejete na kostky a obalte v marinádě, kterou připravíte z oleje a směsi koření. Nechte odležet přes noc. Na rozpáleném oleji opečte celý římský kmín. Až začnou semínka praskat, přisypte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte zázvor, česnek a zelené chili. Společně opékejte.
2) Do směsi vmíchejte kešu nebo mandle, rajčata a stejné koření, které jste použili na marinádu. Podle chuti dosolte a vařte na nízkou teplotu 20 minut. Pak rajčatovou omáčku umixujte do hladka. Vmíchejte sladkou smetanu, panýr a papriku. Podle potřeby můžete naředit trochou vody a případně dosladit cukrem. Snižte teplotu a vařte dalších 10 minut. Na samotný závěr vmíchejte pískavici. Podávejte s basmati rýží (Basmati rýže 2 kg) nebo plackama (Chapattis).
Mohlo by vás také zajímat:
Rozinky zelené, 100g, Rozinky sultánky, 100g, Pistácie loupaná jádra, 100g,
Zpět na předchozí stránku.
© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.
Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.