S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Basmati rýže, produkty z rýže » Basmati rýže Shalamar, 1kg


        

Basmati rýže Shalamar, 1kg

skladem

 


0x
Číslo produktu: 107
Výrobce: Shalamar
naše cena:
99 Kč

do košíku:
   

1kg Basmati rýže (Basmati rice) 

Basmati je nejkvalitnější odrůda rýže, pěstovaná na úpatí Himalájí v Pákistánu. Basmati rýže Shalamar je k dostání v balení po 1, 2, nebo 5 kg.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Basmati rýže Shalamar Foods je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Kvalita této basmati rýže je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu basmati rýže vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.

Basmati rýže Shalamar Foods je dodávána v textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou. 

Základní recept na přípravu rýže basmati: 

Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olej a celý římský kmín. Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.

Koření vhodné k basmati rýži:

     Bobkový list 20g                         Hřebíček, 50g                          Kardamom černý 50g

                             

    Muškátový květ celý 50g       Muškátový oříšek celý 100g         Kurkuma mletá, turmerik 100g

                                       

Indické směsi kari koření k dochucení basmati rýže:

   Koření na rýži a pilaf, 50g          Koření na jehněčí pilaf, 65g          Koření na pilaf Biryani Masala 100g

                                                                       

Jahodové FIRNI

Na 4 porce potřebujete: 4 hrnky tučného mléka, 8 lžic rozmačkaných jahod, 4 lžíce basmati rýže, 6 lžic vanilkového cukru (nebo třtinový cukr + vanilková esence). Cukru můžete dát více nebo méně podle vlastní chuti.

  

1) Basmati rýži předem propláchněte a nechte stát ve vodě čtyři hodiny. Pak vodu slijte a přidejte trochu mléka - jen tolik, abyste rýži mohli umixovat nebo umlít na hrubou kaši. Omyté jahody rozmačkejte vidličkou a jednu lžičku rozmačkaných jahod dejte na dno každého pohárku.

2) Do silnostěnné pánve nalijte mléko a přiveďte k varu. Do vařícího mléka přidejte rozmačkanou basmati rýži a za stálého míchání vařte na nízkou teplotu 10 - 15 minut. Až bude mít firni konzistenci krupicové kaše (po vychladnutí ještě ztuhne), vmíchejte cukr a stáhněte z plamene. Pár minut nechte vychladnout a vmíchejte rozmačkané jahody. Podávejte chlazené.



 
 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTJjOWV