S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Domácí pomazánka hummus

16.03.2022

Domácí pomazánka hummus

Cizrnovou pomazánku hummus si můžete koupit hotovou, nebo si doma připravit vlastní. Pro přípravu pomazánky hummus potřebujete pastu tahini a vařenou cizrnu. Tu si můžete koupit již v nálevu (ihned připravena k přípravě), nebo sušenou. Sušenou cizrnu je nutné před přípravou pomazánky nejprve namočit a uvařit doměkka.

1) Pokud pracujete se sušenou cizrnou, uvařte ji nejdříve v nesolené vodě zcela doměkka. Před vařením cizrnu několikrát propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a do vody, ve které luštěninu vaříte přidejte 1 lžičku kurkumy. Jakmile cizrna začne vařit, sbírejte plochou naběračkou pěnu z hladiny. Vařená cirzna musí být zcela měkká, to znamená, že ji není třeba kousat a snadno ji rozmáčknete jazykem o patro.

Plechovku již vařené cizrny stačí pouze slít a důkladně propláchnout v sítu pod tekoucí vodou. Další postup je již stejný:

2) Propláchnutou cizrnu nasypte do mísy a přidejte všechny ingredience: 3 stroužky česneku nebo 2 lžičky mletého sušeného česneku, necelou lžíci citrónové šťávy, trochu soli, mletého pepře, 7 lžic olivového oleje a 2 plné lžíce sezamové pasty tahini. Pro zjemnění můžete přidat 1-2 lžíce bílého jogurtu.

3) Vše rozmixujte dohladka. Pomazánku nechte v chladu uležet, aby se jednotlivé chutě spojily. Před podáváním hummus poprašte červenou mletou paprikou (případně chilli), zakápněte olivovým olejem a posypte sezamovými semínky nebo černuchou.

Pomazánku hummus můžete podávat s pečivem, slanými sušenkami, tortillami, čerstvou zeleninou, sušenými rajčaty, olivami, čerstvými bylinkami apod. Hummus můžete také použít jako pomazánku do wrappů nebo připravit chuťovky ze slaných sušenek.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OGU3MzB