S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Hovězí Vindaloo

10.03.2022

Hovězí Vindaloo

Jak nejlépe popsat Vindaloo? Jak vypadá a hlavně – jak chutná? Položte na talíř suchou otýpku, podpalte ji - a znáte odpověď! Vindaloo, to je požár na talíři. Ohnivá koule, která vámi proletí, abyste v nekontrolovaném výtrysku slz a potu povstali z popela očištěni jako Fénix. (Nebo se prostě jen v pudu sebezáchovy vrhli k ledničce a zbaběle si zachránili život dávkou ledové vody a bílého jogurtu.) Že jste už Vindaloo v indické restauraci vyzkoušeli a nebylo to nic tak dramatického? Nenechte se mýlit. Dostali jste jeho evropskou „soft” verzi, jak tomu říkám. Pokud si troufáte na pravé vindaloo, musíte číšníka požádat o jeho originální verzi. To je to kouzelné heslo, které vám u obsluhy vydobude patřičný respekt a šéfkuchař do omáčky s radostí vyklopí plný kýbl chilli.

Potřebujete: 500g hovězího masa pokrájeného na kostky, 1 menší cibule nakrájená najemno. Na marinádu: 5 velkých červených chilli papriček (čerstvé nebo sušené), menší kousek skořicové kůry, 6 tobolek hřebíčku3 tobolky zeleného kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička hořčičného semínka, 1 lžička černého pepře, 5 stroužků česneku a poloviční množství strouhaného čerstvého zázvoru (nebo 1 lžíci hotové česnekovo-zázvorové pasty), 1 lžíce cukru, ½ šálku kokosového mléka, 2 lžíce oleje, sůl.

Postup:

1)Všechny ingredience na marinádu smíchejte a umixujte do hladka. Směs nechte 30 minut odstát. Do marinády vmíchejte maso a dobře je směsí obalte. Uložte do chladu alespoň na tři hodiny.

2) Maso opékejte na pánvi v oleji na středním plameni (asi pět minut). Přisypte cibulku, chcete-li, můžete přidat i zbylou kokosovou marinádu (doporučuji :-)), podlijte vodou a pomalu duste, dokud maso není zcela měkké.

(Text i recept na hovězí Vindaloo je z knížky Mango, láska a kari)

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NjYyN2I