S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

08.04.2022

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

Tento recept najdete v mé první knížce Mango, láska a kari

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, 3 rajčata (bez slupek a semínek), 1 a ½ červené cibule, šťáva z půlky limety, 1 červená paprika, hrst kešu ořechů, 1 šálek bílého jogurtu, 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky utřeného česneku (nebo hotovou pastu česnekovo-zázvorovou pastu, olej, římský kmín mletýřímský kmín celý, pasta zelené chilli, koriandr mletýkurkuma mletá, sušené listy pískavice, mletá garam masala.

1) Kuřecí maso pokrájejte na kostičky. Stejně tak část zeleniny: 1 rajče, ½ cibule a 1 červenou papriku. Kousky zeleniny a masa by měly být přibližně stejně velké.

Připravte marinádu: Smíchejte jogurt, limetkovou šťávu, 2 lžíce oleje, půlku množství zázvoru a česneku, ½ lžičky turmeriku, ½ lžičky koriandru, 1 lžičku pískavice a trochu soli. Do marinády naložte pokrájené maso i zeleninu. Uložte na chvíli do chladu.

2) Na oleji krátce opečte kešu ořechy. Přidejte 1 nadrobno pokrájenou cibuli, turmerik, římský kmín, koriandr, červené chilli, lžičku zázvoru a stejné množství česneku. Pár minut restujte. Přidejte pokrájená rajčata a podlijte trochou vody. Vařte na středním plameni přibližně 20 minut.

3) Mezitím na jiné pánvi rozpalte olej a opečte na něm marinované maso a zeleninu. Zelenina okamžitě pustí šťávu, takže se směs spíše dusí. Promíchávejte opatrně - nejlépe to jde obracečkou, protože marináda se k pánvi bude lepit. Až bude maso dobře propečené, vše přendejte do omáčky a opatrně promíchejte. Podávejte s basmati rýží.
Uvedené množství stačí cca na 3 porce.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmRlMzI4