S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Novoroční čočka ve sklenici

15.03.2022

Novoroční čočka ve sklenici

Originální vtipný dárek za pár korun, který přiměje Vaše přátele, aby si na vás vzpomněli hned na Nový rok! Ke sklenici nezapomeňte připojit kartičku s návodem na přípravu, jinak dárek nebude kompletní. Recept jsem vyzkoušela, a i když ve mně zpočátku důvěru nebudil, moc jsem si ho oblíbila. Takže tuto „novoroční čočku" máme k večeři každý měsíc :-)

Potřebujete: (na 4 běžné porce): 250g červené čočky, 250g žluté čočky mung dal, 4 lžíce sušených cibulových lupínků, 1 1/4 sušeného česneku, 1/2 lžičky turmeriku, 1/2 lžičky chilli (pokud si ale nejste jisti, že obdarovávaný má rád pálivá jidla nebo čočku budou jíst i děti - chilli nedávejte. Přidejte obyčejnou mletou papriku.), 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky soli. (K přípravě sklenice s novoroční čočkou jsou vhodné pouze výše uvedené druhy čočky. Nemusí se na rozdíl od ostatních před přípravou namáčet.)

Dále potřebujete: prázdnou čistou sklenici (od okurek, kafe, marmelády…), úzkou stuhu na převázání, kousek dekorativní látky a kartičku, na kterou napíšete nebo vytisknete postup. Viděla jsem i návod v komiksovém provedení, který mapoval případná úskalí přípravy – a bylo to velmi vtipné!!) Kartičku opatřete instrukcemi na přípravu (viz. níže).

Postup: Do mírně rozpáleného oleje přidejte dvě rajčata nakrájená na kostky. Krátce opečte. Přidejte obsah sklenice a dvě minuty promíchávejte. Podlijte třemi šálky vody. Zakryté duste asi 20 minut. Podávejte.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDFhN