S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Aloo ghobi s lilkem

07.04.2022

Aloo ghobi s lilkem

V horkém letním počasí to chce něco rychlého a lehkého. Skvělým tipem je i toto indické kari „Aloo ghobi.“ Tentokrát jsem základní rajčatové pyré ještě doplnila lilkem. Jídlo je lehké a v kombinaci s bílým jogurtem i osvěžující.

Potřebujete: ¼ květáku, přibližně stejné množství brambor (vše v syrovém stavu), 1 lilek, 1 větší cibule, 2 spařená a oloupaná rajčata nebo sladká italská rajčata z plechovky, lžička utřeného česneku a lžička strouhaného zázvoru (nebo hotové česnekovo-zázvorové pasty), pasta zelené chilli, celý římský kmín, černucha setá, turmerik, sůl, garam masala mletá, ½ lžičky mletého koriandru, rostlinný olej, bílý jogurt a placky čapátí.

Postup:

1) Lilek podélně rozpulte a pokrájejte na menší dílky. Osolte a nechte stranou. Mezitím na větším množství oleje krátce opečte lžičku černuchy seté a lžičku celého římského kmínu. Přidejte najemno pokrájenou cibuli a snižte teplotu. Nechte opékat několik minut.

2) Nakrájený lilek dobře osušte papírovými ubrousky a přisypte k cibuli. Opékejte na nízkou teplotu. Přidejte pastu zelené chilli (množství podle chuti), zázvor a česnek a za stálého míchání společně opékejte. Do směsi vmíchejte všechno ostatní koření: lžičku turmeriku, garam masaly a ½ lžičky mletého koriandru. Osolte a podle potřeby nařeďte malým množstvím vody. Duste asi 20 minut.

3) Přidejte brambory a květák pokrájené na větší kousky. Nařeďte trochou vody a duste dokud zelenina není zcela měkká. Toto kari je sušší, proto nechte případný přebytek tekutiny vyvařit. Každou porci podávejte s lžící bílého jogurtu a plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTI2MDVjZ