S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kari z více druhů čočky

16.03.2022

Kari z více druhů čočky

Potřebujete: (na 2 porce) hrst žlutého hrachu chana dal, hrst černé půlené čočky, hrst čočky mungo půlené, 1 menší mrkev nahrubo nastrouhaná, 1 větší rajče (spařené bez slupky a semínek), 1 plná lžička římského kmínu celého, 1 lžička turmeriku, 1 lžička mleté garam masaly, 1/2 lžičky asafoetidy, 1 menší lžička chilli pasty, sůl.

1) Všechny luštěniny smíchejte a namočte na několik hodin. Vodu během namáčení alepoň jednou slijte - čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a dejte znova čistou vodu. Po několika hodinách čočku opět propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do čisté neosolené vody a vařte cca 1 hodinu na střední teplotu doměkka. Bílou pěnu, která se utvoří na hladině, seberte. Z půlené čočky se během namáčení a vaření sloupne slupka a vystoupí k hladině. Také ji seberte lžící a vyhoďte.

2) Mezitím si připravte základ kari: na přepuštěném másle ghí a trošce oleje opečte celý římský kmín. Přidejte asafoetidu a zelené chilli, promíchávejte, aby se asafoetida nepřipálila. Ke koření nasypte pokrájené rajče, mrkev a ještě pár minut na střední teplotu promíchejte.

3) Doplňte ½ šálku vody, osolte, přidejte koření (kurkumu, garam masalu, případně ještě trochu asafoetidy) a na nízkou teplotu pomalu vařte 30 minut. Ke konci varu nechte co nejvíc vody odpařit a vmíchejte vařené luštěniny. Podle chuti můžete dosolit a podávat s basmati rýží nebo plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NGRjY