Potřebujete: (na 2 porce) hrst žlutého hrachu chana dal, hrst černé půlené čočky, hrst čočky mungo půlené, 1 menší mrkev nahrubo nastrouhaná, 1 větší rajče (spařené bez slupky a semínek), 1 plná lžička římského kmínu celého, 1 lžička turmeriku, 1 lžička mleté garam masaly, 1/2 lžičky asafoetidy, 1 menší lžička chilli pasty, sůl.
1) Všechny luštěniny smíchejte a namočte na několik hodin. Vodu během namáčení alepoň jednou slijte - čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a dejte znova čistou vodu. Po několika hodinách čočku opět propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do čisté neosolené vody a vařte cca 1 hodinu na střední teplotu doměkka. Bílou pěnu, která se utvoří na hladině, seberte. Z půlené čočky se během namáčení a vaření sloupne slupka a vystoupí k hladině. Také ji seberte lžící a vyhoďte.
2) Mezitím si připravte základ kari: na přepuštěném másle ghí a trošce oleje opečte celý římský kmín. Přidejte asafoetidu a zelené chilli, promíchávejte, aby se asafoetida nepřipálila. Ke koření nasypte pokrájené rajče, mrkev a ještě pár minut na střední teplotu promíchejte.
3) Doplňte ½ šálku vody, osolte, přidejte koření (kurkumu, garam masalu, případně ještě trochu asafoetidy) a na nízkou teplotu pomalu vařte 30 minut. Ke konci varu nechte co nejvíc vody odpařit a vmíchejte vařené luštěniny. Podle chuti můžete dosolit a podávat s basmati rýží nebo plackami čapátí.