S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kari ze dvou druhů fazolí

21.03.2022

Kari ze dvou druhů fazolí

Potřebujete: 2 druhy fazolí uvařených doměkka (např. růžová fazole, černooká fazole apod.) - od každého druhu cca 1 hrnek (v suchém stavu)přepuštěné máslo ghí, římský kmín celý, lžíci směsi indického koření na fazole, ½ lžičky koření amčur, špetku koření asafoetida, ½ lžíce mletého koriandru, 1 lžička mletého koření garam masala, plechovku krájených rajčat, 2 lžičky zelené chilli pasty, sůl a kurkumu, jemně pokrájenou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku a stejné množství zázvoru, čerstvé listky koriandru na posypání.

Postup: 

1) Na přepuštěném másle ghí opečte lžičku římského kmínu. Přidejte pokrájenou cibuli a na nízkou teplotu několik minut opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor a po chvilce i česnek, zelené chilli a asafoetidu. Stále promíchávejte a opékejte. Přidejte rajčata a pět minut poduste.

2) Vmíchejte všechno sypké koření: směs koření na fazole, amčur, koriandr, garam masalu, turmerik a sůl. Promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Zalijte menším množstvím vody a omáčku vařte 30 minut. Můžete podle potřeby dolít vodu, ale před koncem nechte přebytek vyvařit. Na závěr vmíchejte vařené fazole a prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTA4Z