S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Keema Biryani: Biryani z mletého masa se zeleným hráškem 

02.03.2022

Keema Biryani: Biryani z mletého masa se zeleným hráškem 

Potřebujete: 200gr basmati rýže (váha je uvedena v suchém stavu), 300g mleté hovězí, 1 červená cibule nakrájená najemno, 1/2 hrnku mraženého hrášku, 1 vrchovatou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, ½ lžičky kurkumy, 1 lžičku mleté garam masaly, ½ lžičky mletého římského kmínu, ½ plechovky krájených rajčat, sůl, chilli pasta (množství podle chuti), 1 kousek celé skořice, 3 tobolky černého kardamomu, 1 lžč hřebíčku, 2 bobkové listy, 400ml vody na rýži a čerstvý koriandr na závěr.


Postup: 1) Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou chilli pastu a pastu česnek se zázvorem. Vše promíchejte a opékejte asi 5 minut. Přisypte garam masalu a římský kmín. Koření smíchejte s cibulkou a zlehka opečte (stačí jen půl minutky). Přidejte rajčata (i s tekutinou) a pokud to je třeba ještě trochu vody. Vše pomalu vařte na nízkou teplotu asi deset minut. Vmíchejte maso, hrášek a dochuťte solí. Vše promíchejte a duste 20 minut. Masovou směs přendejte do zapékacího pekáčku s poklicí. 

2) Rýži opláchněte v sítu pod tekoucí vodou a namočte alespoň na 30 minut. Vedle v pánvi rozehřejte olej. Přidejte všechno celé koření (skořice, hřebíček, kardamom a bobkový list) zlehka opečte. Ke koření nasypte slitou rýži, přidejte kurkumu a opečte. Olej nesmí být moc rozpálený, aby se rýže nepřipekla a nerozlámala. Rýži rozetřete na masovou směs, nepromíchávejte a zalijte vodou. Vody je vždy dvojnásobné množství než rýže. Přiklopte a pečte 25 minut v rozehřáté troubě na 200 °C. Nechte přiklopené ještě 20 minut stát.

Aby rýže nebyla vysušená a tvrdá, utěsněte víko zapékací misky tak, aby z ní neunikala žádná pára. Z vody polohrubé mouky a trochy oleje udělejte těsto. Vyválejte silnější váleček a ten nalepte kolem celého obvodu zapékací misky. Víko misky přilepte těstem k pekáči. Takto zůstane rýže krásně šťavnatá a nadýchaná.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OTczYzcw