S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kuřecí paličky s pečenými brambory

11.04.2022

Kuřecí paličky s pečenými brambory

Na marinádu: 4 kuřecí paličky (případně kuřecí prsa), 1/2 střední cibule pokrájené najemno, velký kelímek bílého jogurtu, vrchovatá lžička strouhaného zázvoru, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžč mletého koření garam masala, 1 lžč mleté kurkumy, sůl, 1/2 lžč mletého chilli (množství chilli uzpůsobte svým možnostem a chuti - případně vynechte a nahraďte sladkou mletou paprikou).

Na kari omáčku: 4 menší brambory, 1 cibuli nakrájenou na tenké proužky, 1cm strouhaného zázvoru, 3 podrcené stroužky česneku, 2-4 chilli papričky (množství upravte dle chuti), 1 bobkový list, 3 hřebíčky, 4 tobolky zeleného kardamomu (předem lehce rozevřete), čerstvý mletý pepř, 1 cm celé skořice, čerstvý koriandr na závěr.

Postup:

1) V mase udělejte hluboké zářezy - případně řízky nakrájejte na větší kousky. K cibuli přidejte koření, sůl a jogurt. Vše dobře promíchejte. Maso vložte do marinády a nechte přes noc.

2) Brambory oloupejte a na větším množství tuku opečte ze všech stran dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjměte z tuku a prozatím odložte na savý papír. Do stejného tuku hoďte celé koření (bobkový list, kardamom, hřebíček a skořice). Koření krátce orestujte a přisypte cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidejte česnek, zázvor a celé chilli. Opékejte dokud cibule není zlatohnědá.

3) Přidejte maso včetně marinády. Na vyšší teplotu vyduste na tuk (trvá to cca 10 - 15 minut). Někdy v polovině maso otočte. Osolte dle chuti, přidejte čerstvý pepř. Zastříkněte vodou, přiklopte a duste na nižší stupeň cca 1 hodinu. Po hodině přidejte trochu vody, abyste měli dostatek šťávy a přisypte opečené brambory.

4) Vařte další půl hodinu nebo dokud maso i brambory nejsou zcela měkké. Vyzkoušejte, zda jde maso dobře od kosti. Hotové jídlo posypte čerstvým koriandrem.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Y2Y1NDJk