S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

03.04.2022

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

Na marinádu potřebujete: menší kelímek bílého jogurtu, trochu citronové šťávy (2x zmáčknout přepůlený citron), 1 lžička česnekovo-zázvorové pasty, 1 lžíce tamarindového koncentrátu.

Dále potřebujete: 800gr kuřecích stehen (nejlépe i s kostí), máslo ghí, 1 plechovku krájených rajčat, 2 střední najemno pokrájené cibule, 1 lžíci česnekovo-zázvorové pasty, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle chuti. Koření v pořadí v jakém ho budete potřebovat: celý římský kmín, celý koriandr a celé hořčičné semínko - od každého jednu hubenou lžičku. Malý kousek celé skořice, 1 bobkový list, sušené chilli papričky. 1/2 lžičky kurkumy, 5 kari lístků, 2 hřebíčky, 3 tobolky zeleného kardamomu. Na závěr čerstvý koriandr.

Postup:

1) Smíchejte všechny přísady na marinádu (jogurt, citrónovou šťávu, česnekovo-zázvorovou pastu a tamarind). Maso marinádou dobře obalte a nechte odpočívat přes noc v chladu.

2) Na suché pánvi nejprve opražte celé koření - římský kmín, koriandr a hořčičné semínko. Opečené koření nahrubo nadrťte v hmoždíři nebo mlýnku (bezvadný je na to mini chopper - malý robot na oříšky). Podrcené koření prozatím nechte stranou. Do pánve dejte ghí a ze všech stran opečte naložené maso, aby se zatáhlo (cca 3 minuty).

3) Vedle na pánvi nebo v silnostěnném hrnci opečte na 2 lžících rozpáleného ghí skořici, bobkový list a chilli papričky. Přidejte cibuli, snižte teplotu a nechte cca 5 minut. Občas promíchejte. Přidejte lžíci česnekovo-zázvorové pasty, plechovku rajčat, turmerik a cukr. 30 minut duste na nízkou teplotu. Přidejte jen minimální množství vody.

4) Do omáčky vložte maso, přidejte kari listy, hřebíček, zelený kardamom, podrcenou a opraženou směs koření viz. krok 2) dle chuti osolte. Nařeďte trochou vody a vařte na nízkou teplotu dokud maso není zcela měkké a tuk se nezačne oddělovat od omáčky. Omáčka by měla být hutnější, nechte případný přebytek tekutiny odpařit. Na závěr posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží a indickými plackami.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTAxMm