S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Aloo ghobi s lilkem

07.04.2022

Aloo ghobi s lilkem

V horkém letním počasí to chce něco rychlého a lehkého. Skvělým tipem je i toto indické kari „Aloo ghobi.“...

Mleté hovězí maso s bramborem – Aloo Keema Kari

07.04.2022

Mleté hovězí maso s bramborem – Aloo Keema Kari

V jednoduchosti je krása – a tohle kari jednoduché opravdu je! Potřebujete na něj čtyři hlavní ingredience...

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

07.04.2022

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

Potřebujete: 8 velkých krevet, 2 bambusové nebo kovové jehly. Na marinádu - ½ hrnku hutného bílého jogurtu,...

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

07.04.2022

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

Rogan Josh je jedno z nejoblíbenějších kari, které má na lístku snad každá indická restaurace. Šťavnaté...

Chilli corn carne

07.04.2022

Chilli corn carne

Potřebujete: 500g mletého hovězího masa, 1 velkou cibuli pokrájenou najemno, 1 plechovku krájených rajčat,...

Okra v tomatové omáčce

06.04.2022

Okra v tomatové omáčce

Potřebujete: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat, 1 lžíce cukru, 2-3...

Dýňová polévka se špetkou skořice, muškátovým květem a koriandrem

06.04.2022

Dýňová polévka se špetkou skořice, muškátovým květem a koriandrem

Potřebujete: 1 dýni hokaido, najemno pokrájenou větší cibuli, 3ks bylinkového bujonu, sladkou smetanu,...

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

03.04.2022

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

Na marinádu potřebujete: menší kelímek bílého jogurtu, trochu citronové šťávy (2x zmáčknout přepůlený...

Zeleninové „Sabzi“

03.04.2022

Zeleninové „Sabzi“

Na 2 porce potřebujete: 1/2 květáku, 1 velkou (až obří) bramboru, 2 hrnky čerstvých špenátových listů,...

Domácí mangová limonáda

03.04.2022

Domácí mangová limonáda

Ačkoli jsou manga v obchodech po celý rok, jejich pravá sezóna začíná vždy v červnu. Pravá sezóna = pravé...

Mangové lassí - jogurtovo-ovocný nápoj

03.04.2022

Mangové lassí - jogurtovo-ovocný nápoj

Potřebujete: 2 hrnky mangového pyré, 500g hutného bílého jogurtu, tučné mléko dle potřeby na zředění....

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

03.04.2022

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí...

Mandlové sušenky Amaretti

03.04.2022

Mandlové sušenky Amaretti

Variant domácích mandlových sušenek jsem vyzkoušela několik, abych se znova vrátila k první verzi, která...

Kuřecí nudličky s cuketou a kešu ořechy

02.04.2022

Kuřecí nudličky s cuketou a kešu ořechy

Hlad je prý nejlepší kuchař. Známé rčení dokládá i tento výborný recept z kuřecího masa a cukety. Původně...

Květáková polévka s křupavými pakorami

02.04.2022

Květáková polévka s křupavými pakorami

Rychlá květáková polévka, která vás nadchne křupavými do zlatova opečenými pakorami. Do základu polévky...

Okra s kurkumou

02.04.2022

Okra s kurkumou

Tento úžasně jednoduchý recept mám od naší zákaznice Vlaďky. Vlaďka se do indické kuchyně zamilovala...

Placičky tikky z panýru

02.04.2022

Placičky tikky z panýru

Potřebujete: Panýr připravený podle mého základního předpisu, který pouze properte pod tekoucí vodou,...

Kuřecí kebaby Hariyali

01.04.2022

Kuřecí kebaby Hariyali

Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené...

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

01.04.2022

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

Potřebujete: 4 střední brambory, 1/2 šálku cizrny, máslo ghí nebo olej (já dávám ghí), 1 a 1/4 lžičky celého...

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

01.04.2022

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

Potřebujete: 500g rybích filet (výborná je třeba treska, ale můžete použít jakoukoli bílou rybu), 1 velkou...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTM2MDI1Z