S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

03.04.2022

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí...

Mandlové sušenky Amaretti

03.04.2022

Mandlové sušenky Amaretti

Variant domácích mandlových sušenek jsem vyzkoušela několik, abych se znova vrátila k první verzi, která...

Kuřecí nudličky s cuketou a kešu ořechy

02.04.2022

Kuřecí nudličky s cuketou a kešu ořechy

Hlad je prý nejlepší kuchař. Známé rčení dokládá i tento výborný recept z kuřecího masa a cukety. Původně...

Květáková polévka s křupavými pakorami

02.04.2022

Květáková polévka s křupavými pakorami

Rychlá květáková polévka, která vás nadchne křupavými do zlatova opečenými pakorami. Do základu polévky...

Okra s kurkumou

02.04.2022

Okra s kurkumou

Tento úžasně jednoduchý recept mám od naší zákaznice Vlaďky. Vlaďka se do indické kuchyně zamilovala...

Placičky tikky z panýru

02.04.2022

Placičky tikky z panýru

Potřebujete: Panýr připravený podle mého základního předpisu, který pouze properte pod tekoucí vodou,...

Kuřecí kebaby Hariyali

01.04.2022

Kuřecí kebaby Hariyali

Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené...

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

01.04.2022

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

Potřebujete: 4 střední brambory, 1/2 šálku cizrny, máslo ghí nebo olej (já dávám ghí), 1 a 1/4 lžičky celého...

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

01.04.2022

Pikantní rybí filety v kokosovém kari

Potřebujete: 500g rybích filet (výborná je třeba treska, ale můžete použít jakoukoli bílou rybu), 1 velkou...

Rybí filety na kari a marinované krevety 

01.04.2022

Rybí filety na kari a marinované krevety 

Občas prostě není nálada, chybí inspirace nebo je málo času. Takže otázka "co dneska uvařit" pro mě představuje...

Kuřecí špízy tandoori

01.04.2022

Kuřecí špízy tandoori

Kuřecí špízy patří k osvědčené klasice. Ozvláštnit je můžete výběrem neobvyklého koření - třeba indickou...

Zázvorový čaj aneb proč se v zimě neobejdete bez zázvoru?

30.03.2022

Zázvorový čaj aneb proč se v zimě neobejdete bez zázvoru?

Protože zázvor je podle prastarého indického učení potravina z kategorie „teplé“ – tedy má sama o sobě...

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

30.03.2022

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka, 1 lžička směsi Koření na kuřecí maso se...

Seekh kebab

29.03.2022

Seekh kebab

Potřebujete: 250g mletého jehněčího (nebo hovězí) masa, 1 lžíce čerstvého koriandru a 1 lžíce čerstvé...

Hovězí "Tandoori masala"

29.03.2022

Hovězí "Tandoori masala"

V čem je hovězí tandoori tak báječné? Je super-jednoduché na přípravu (zvládnete ho i se zavázanýma očima),...

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

29.03.2022

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

Na 3-4 porce potřebujete: 1 větší lilek, 2 sladká na pastu rozsekaná rajčata, 3 střední na kostičky pokrájené...

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

29.03.2022

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

Na 2-3 porce potřebujete: 6 středích brambor pokrájených na kostky nebo plátky, 3/4 hrnku mraženého hrášku,...

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

28.03.2022

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

Potřebujete: 4 vejce, ¼ hrnku mléka (případně rostlinná alternativa), 3 lžíce kokosového oleje - v...

Matar panýr (panýr s hráškem v kokosové omáčce)

27.03.2022

Matar panýr (panýr s hráškem v kokosové omáčce)

Dokřupava opečený domácí sýr panýr se zeleným hráškem v krémové omáčce z kokosového mléka se špetkou...

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

27.03.2022

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Limetková zmrzlina z kokosového mléka Tahle vynikající domácí zmrzlina je pro mě skutečným objevem roku....


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDU3Yj