S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

11.04.2022

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

Potřebujete: 4 kuřecí prsa nebo dvě celá stehna.  Na marinádu: 3/4 menšího hrnku meruňkové marmelády,...

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

11.04.2022

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

Mrkev skořice a kokos - jak jde tohle dohromady? Překvapivě velmi dobře! Příprava je jednoduchá a recept...

Kuřecí Pasanda kari

11.04.2022

Kuřecí Pasanda kari

Poteřbujete: máslo ghí, malou jemně pokrájenou cibuli, plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 5 tobolek...

Kuřecí paličky s pečenými brambory

11.04.2022

Kuřecí paličky s pečenými brambory

Na marinádu: 4 kuřecí paličky (případně kuřecí prsa), 1/2 střední cibule pokrájené najemno, velký kelímek...

Šafránové Sandesh

10.04.2022

Šafránové Sandesh

Indický domácí sýr panýr byl pro mě jedním z nejvýznamnějších „objevů“ v indické kuchyni. Paradoxně jedna...

Indický "Kish mish"

10.04.2022

Indický "Kish mish"

Kish-mish (kiš-miš) je směs oříšků, rozinek a sušených plodů. Jeho složení je libovolné a někdy se svařuje...

Grilované kebaby s indickým kořením

10.04.2022

Grilované kebaby s indickým kořením

Hovězí i jehněčí maso na grilu skvěle doplní ostrá směs indického koření.  Tento recept je velmi jednoduchý...

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

10.04.2022

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

Potřebujete: 2 střední hlízy červené řepy, (od oka) zhruba poloviční množství červené čočky - před namočením,...

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

10.04.2022

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených...

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

08.04.2022

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

Potřebujete: 1 lilek pokrájený na kolečka, sůl a kurkuma na potření lilku. Na zahuštění omáčky: hrst kešu...

Rajčatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki

08.04.2022

Rajčatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki

Na polévku: půl hrnku žlutého hrachu chana dal, 5 středních rajčat nebo 1 celá konzerva, 1 vrchovatá...

Čerstvé fíky s růžovou vodou

08.04.2022

Čerstvé fíky s růžovou vodou

Daleko v orientálních zahradách, kde je pořád slunce a rozkvetlé kytky, dozrávají plody fíků. Jejich...

Hroznová šťáva s růžovou vodou

08.04.2022

Hroznová šťáva s růžovou vodou

Velmi osvěžující nápoj s ovocno-květinovou chutí Vás alespoň na chvíli přenese do rozkvetlých zahrad...

Růžová citronáda

08.04.2022

Růžová citronáda

Osvěžující citronáda s uklidňující příchutí planých růží. V půl litru vody rozmíchejte dvě lžičky hnědého...

Domácí pistáciové mléko

08.04.2022

Domácí pistáciové mléko

Potřebujete: 1 hrnek loupaných neslazených pistácií, 2-3 hrnky vody rozdělené na tři díly, špetka soli. Postup:  1) Pistácie namočte...

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

08.04.2022

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

Léto se ještě neloučí! A jedním z nejlepších způsobů jak si letní dny zpříjemnit je porce lahodné domácí...

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

08.04.2022

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

Tento recept najdete v mé první knížce Mango, láska a kari Potřebujete: 2 kuřecí prsa, 3 rajčata (bez...

Jemné krémové kari z regionu severní Indie: Lababdar panýr

08.04.2022

Jemné krémové kari z regionu severní Indie: Lababdar panýr

Základní rajčatové pyré Potřebujete: 3 větší sladká rajčata (ideálně bez slupek) nebo plechovka krájených...

Domácí krémový sýr

07.04.2022

Domácí krémový sýr

Odlehčený čerstvý start do nového roku si žádá odlehčený a čerstvý jídelníček! Domácí krémový sýr jsem...

Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem

07.04.2022

Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem

Kari s jemnou chutí kokosového mléka, čerstvého koriandru kořeněné garam masalou je inspirováno thajskou...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjNhOGZkM