S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma

Čerstvé fíky s růžovou vodou

08.04.2022

Čerstvé fíky s růžovou vodou

Daleko v orientálních zahradách, kde je pořád slunce a rozkvetlé kytky, dozrávají plody fíků. Jejich...

Hroznová šťáva s růžovou vodou

08.04.2022

Hroznová šťáva s růžovou vodou

Velmi osvěžující nápoj s ovocno-květinovou chutí Vás alespoň na chvíli přenese do rozkvetlých zahrad...

Růžová citronáda

08.04.2022

Růžová citronáda

Osvěžující citronáda s uklidňující příchutí planých růží. V půl litru vody rozmíchejte dvě lžičky hnědého...

Domácí pistáciové mléko

08.04.2022

Domácí pistáciové mléko

Potřebujete: 1 hrnek loupaných neslazených pistácií, 2-3 hrnky vody rozdělené na tři díly, špetka soli. Postup:  1) Pistácie namočte...

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

08.04.2022

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

Léto se ještě neloučí! A jedním z nejlepších způsobů jak si letní dny zpříjemnit je porce lahodné domácí...

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

08.04.2022

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

Tento recept najdete v mé první knížce Mango, láska a kari Potřebujete: 2 kuřecí prsa, 3 rajčata (bez...

Jemné krémové kari z regionu severní Indie: Lababdar panýr

08.04.2022

Jemné krémové kari z regionu severní Indie: Lababdar panýr

Základní rajčatové pyré Potřebujete: 3 větší sladká rajčata (ideálně bez slupek) nebo plechovka krájených...

Domácí krémový sýr

07.04.2022

Domácí krémový sýr

Odlehčený čerstvý start do nového roku si žádá odlehčený a čerstvý jídelníček! Domácí krémový sýr jsem...

Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem

07.04.2022

Kuřecí kari s garam masalou a kokosovým mlékem

Kari s jemnou chutí kokosového mléka, čerstvého koriandru kořeněné garam masalou je inspirováno thajskou...

Aloo ghobi s lilkem

07.04.2022

Aloo ghobi s lilkem

V horkém letním počasí to chce něco rychlého a lehkého. Skvělým tipem je i toto indické kari „Aloo ghobi.“...

Mleté hovězí maso s bramborem – Aloo Keema Kari

07.04.2022

Mleté hovězí maso s bramborem – Aloo Keema Kari

V jednoduchosti je krása – a tohle kari jednoduché opravdu je! Potřebujete na něj čtyři hlavní ingredience...

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

07.04.2022

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

Potřebujete: 8 velkých krevet, 2 bambusové nebo kovové jehly. Na marinádu - ½ hrnku hutného bílého jogurtu,...

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

07.04.2022

Jehněčí Rogan Josh - jako z indické restaurace

Rogan Josh je jedno z nejoblíbenějších kari, které má na lístku snad každá indická restaurace. Šťavnaté...

Chilli corn carne

07.04.2022

Chilli corn carne

Potřebujete: 500g mletého hovězího masa, 1 velkou cibuli pokrájenou najemno, 1 plechovku krájených rajčat,...

Okra v tomatové omáčce

06.04.2022

Okra v tomatové omáčce

Potřebujete: 2 konzervy nakládané okry (nebo půl kila čerstvé), 1 konzerva rajčat, 1 lžíce cukru, 2-3...

Dýňová polévka se špetkou skořice, muškátovým květem a koriandrem

06.04.2022

Dýňová polévka se špetkou skořice, muškátovým květem a koriandrem

Potřebujete: 1 dýni hokaido, najemno pokrájenou větší cibuli, 3ks bylinkového bujonu, sladkou smetanu,...

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

03.04.2022

Kuřecí kari s kari listy a kardamomem

Na marinádu potřebujete: menší kelímek bílého jogurtu, trochu citronové šťávy (2x zmáčknout přepůlený...

Zeleninové „Sabzi“

03.04.2022

Zeleninové „Sabzi“

Na 2 porce potřebujete: 1/2 květáku, 1 velkou (až obří) bramboru, 2 hrnky čerstvých špenátových listů,...

Domácí mangová limonáda

03.04.2022

Domácí mangová limonáda

Ačkoli jsou manga v obchodech po celý rok, jejich pravá sezóna začíná vždy v červnu. Pravá sezóna = pravé...

Mangové lassí - jogurtovo-ovocný nápoj

03.04.2022

Mangové lassí - jogurtovo-ovocný nápoj

Potřebujete: 2 hrnky mangového pyré, 500g hutného bílého jogurtu, tučné mléko dle potřeby na zředění....


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Yzk4YjhiZW