S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

16.04.2022

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

Tuhle kokosovou zmrzlinu si oblíbíte, protože: Je super jednoduchá a rychlá Kokosová chuť přímo vybízí...

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

16.04.2022

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

Potřebujete: 400g červené řepy, 3 vejce (žloutky a bílky oddělené), 150g rýžové mouky, 80g cukru moučka,...

Kuřecí Tikka masala "Mailsi"

15.04.2022

Kuřecí Tikka masala "Mailsi"

Recept na kuřecí tikku mám od majitele indické restaurace Mailsi. Je to jeho osobní receptura vypilovaná...

Thajské krevetové kari s ananasem

12.04.2022

Thajské krevetové kari s ananasem

Z posledního grilování nám doma zůstalo ještě pár krevet, takže se o víkendu konečně dostalo i na jedno...

Jahodové košíčky z tapioky

12.04.2022

Jahodové košíčky z tapioky

Tyto malé dezertky s jahodovou náplní jsou ideální sladkou tečkou v horkých dnech. Jsou velmi lehké a...

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

12.04.2022

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

Perfektní prosincový dezert z tapioky (pro vápník, železo, vitamín B a hořčík), kokosového mléka (pro...

Co je to tamarind a jaké je jeho využití v kuchyni

12.04.2022

Co je to tamarind a jaké je jeho využití v kuchyni

Co je to Tamarind? Strom Tamarindu roste na území Indie a mnohé kultury jej považují za posvátný. Vzhledem...

Špenátové kari Palak panýr

12.04.2022

Špenátové kari Palak panýr

Potřebujete: 250g pokrájeného panýru, 1 plechovka špenátového pyré, 2 rajčata pokrájená na kostky (bez...

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

11.04.2022

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

Potřebujete: 2 kelímky hutného bílého jogurtu, 2 lžíce směsi koření na pečené kuře tandoori (kdo chce...

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

11.04.2022

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

Potřebujete: 4 kuřecí prsa nebo dvě celá stehna.  Na marinádu: 3/4 menšího hrnku meruňkové marmelády,...

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

11.04.2022

Mrkvové sušenky s kokosem a skořicí

Mrkev skořice a kokos - jak jde tohle dohromady? Překvapivě velmi dobře! Příprava je jednoduchá a recept...

Kuřecí Pasanda kari

11.04.2022

Kuřecí Pasanda kari

Poteřbujete: máslo ghí, malou jemně pokrájenou cibuli, plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 5 tobolek...

Kuřecí paličky s pečenými brambory

11.04.2022

Kuřecí paličky s pečenými brambory

Na marinádu: 4 kuřecí paličky (případně kuřecí prsa), 1/2 střední cibule pokrájené najemno, velký kelímek...

Šafránové Sandesh

10.04.2022

Šafránové Sandesh

Indický domácí sýr panýr byl pro mě jedním z nejvýznamnějších „objevů“ v indické kuchyni. Paradoxně jedna...

Indický "Kish mish"

10.04.2022

Indický "Kish mish"

Kish-mish (kiš-miš) je směs oříšků, rozinek a sušených plodů. Jeho složení je libovolné a někdy se svařuje...

Grilované kebaby s indickým kořením

10.04.2022

Grilované kebaby s indickým kořením

Hovězí i jehněčí maso na grilu skvěle doplní ostrá směs indického koření.  Tento recept je velmi jednoduchý...

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

10.04.2022

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

Potřebujete: 2 střední hlízy červené řepy, (od oka) zhruba poloviční množství červené čočky - před namočením,...

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

10.04.2022

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených...

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

08.04.2022

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

Potřebujete: 1 lilek pokrájený na kolečka, sůl a kurkuma na potření lilku. Na zahuštění omáčky: hrst kešu...

Rajčatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki

08.04.2022

Rajčatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki

Na polévku: půl hrnku žlutého hrachu chana dal, 5 středních rajčat nebo 1 celá konzerva, 1 vrchovatá...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTQxMz