S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

14.05.2023

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

Často mi od zákazníků chodí dotazy, na co vše (kromě placek čapati) lze jemně mletou mouku attu použít.Atta...

Ghobi masala - kořeněný květák

11.05.2023

Ghobi masala - kořeněný květák

Ghobi masala je jednoduchý a zároveň velmi chutný recept, který jsem se naučila od indického kuchaře...

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

27.04.2023

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

Indické biryani mám ráda, ale ne vždy je čas a nálada na přípravu složitých jídel. Tento pokrm je tedy...

Plněné bramborové pakory

05.02.2023

Plněné bramborové pakory

Základem je kořeněné bramborové těstíčko, do kterého můžete spotřebovat jakoukoliv další zeleninu (cuketu,...

Kuřecí kari na žampionech

05.02.2023

Kuřecí kari na žampionech

Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché...

Citrónová rýže

05.02.2023

Citrónová rýže

Citrónová rýže je vvýborná příloha ke grilovanému (pečenému) masu, k zelenině nebo panýru. Doporučuji...

Indický masala čaj se zázvorem

30.11.2022

Indický masala čaj se zázvorem

Masala čaj (nebo-li chai) už určitě znáte, dnes vám ale představím jeho podzimní "proti-chřipkovou" verzi...

Polévka z červené a žluté čočky

15.09.2022

Polévka z červené a žluté čočky

Šidíte v jídelníčku luštěniny, protože vás nebaví dlouhá doba namáčení a vaření? Stačí si jen vybrat...

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

15.09.2022

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

Potřebujete: půl šálku žlutého hrachu chana dal, 300 - 400 čerstvých špenátových listů, 1 rajče bez slupky...

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

15.09.2022

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými...

Zázvorové kuře s cizrnou

01.08.2022

Zázvorové kuře s cizrnou

Jedno moudré přísloví praví: "Užívejte jídlo místo léků nebo budete užívat léky místo jídla" a naprosto...

"Egg curry" - kari s vařeným vajíčkem

29.07.2022

"Egg curry" - kari s vařeným vajíčkem

Egg curry nebo-li "vajíčkové kari" je tradiční pokrm jižní Indie a oceníte ho zejména ve chvíli, kdy...

Domácí luštěninový dhal (Whole brown lentils curry)

27.07.2022

Domácí luštěninový dhal (Whole brown lentils curry)

Jednoduché na přípravu, skromné na ingredience - bohaté chutí, vůní i nutričními hodnotami... Takové...

Panýr tikka masala

06.06.2022

Panýr tikka masala

Panýr tikka masala je pro mě jedno z nejlepších jídel na světě. Zahřeje tělo i duši a vždycky mi zlepší...

Bramborové placičky Aloo tikka

06.06.2022

Bramborové placičky Aloo tikka

Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté...

Máslové kuře pro děti

06.06.2022

Máslové kuře pro děti

Dnešní recept nazývám dětským, protože je zcela bez chilli a jen s minimální dávkou koření. Jde o moji...

Rajčatová polévka

18.05.2022

Rajčatová polévka

Hutné zeleninové polévky připravuji nejraději v zimě - až na jednu čestnou výjimku a tou je polévka ze...

Cizrnová polévka s římským kmínem

17.05.2022

Cizrnová polévka s římským kmínem

Tento recept na cizrnovou polévku je z mé knížky Život s chutí kari a nejraději ho uvádím slovy mé zákaznice:...

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

17.05.2022

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

Indický puding "kheer mix" se sice řadí do kategorie dezertů, ale nenechte se zmást. Je přesně tím, co...

Korma korma s kokosovým mlékem a kešu pastou

10.05.2022

Korma korma s kokosovým mlékem a kešu pastou

Kokosové korma kari řadím do skupiny "britsko-indickych" jídel. Jsou to jídla, která sice vymysleli indičtí...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

Y2JmZTcxY2