S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma

Panýr tikka masala

06.06.2022

Panýr tikka masala

Panýr tikka masala je pro mě jedno z nejlepších jídel na světě. Zahřeje tělo i duši a vždycky mi zlepší...

Bramborové placičky Aloo tikka

06.06.2022

Bramborové placičky Aloo tikka

Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté...

Máslové kuře pro děti

06.06.2022

Máslové kuře pro děti

Dnešní recept nazývám dětským, protože je zcela bez chilli a jen s minimální dávkou koření. Jde o moji...

Rajčatová polévka

18.05.2022

Rajčatová polévka

Hutné zeleninové polévky připravuji nejraději v zimě - až na jednu čestnou výjimku a tou je polévka ze...

Cizrnová polévka s římským kmínem

17.05.2022

Cizrnová polévka s římským kmínem

Tento recept na cizrnovou polévku je z mé knížky Život s chutí kari a nejraději ho uvádím slovy mé zákaznice:...

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

17.05.2022

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

Indický puding "kheer mix" se sice řadí do kategorie dezertů, ale nenechte se zmást. Je přesně tím, co...

Korma korma s kokosovým mlékem a kešu pastou

10.05.2022

Korma korma s kokosovým mlékem a kešu pastou

Kokosové korma kari řadím do skupiny "britsko-indickych" jídel. Jsou to jídla, která sice vymysleli indičtí...

Nepečené kokosové kuličky z kokosového másla

25.04.2022

Nepečené kokosové kuličky z kokosového másla

Kokosové máslo není tak mastné jako klasické máslo, je pastovité a více lámavé. Proto jsem při přípravě...

Výborný mrkvový koláč

16.04.2022

Výborný mrkvový koláč

Mrkvový koláč a cuketový perník je můj nejoblíbenější způsob jak zpracovat zeleninu... :-) K tomuto jednoduchému...

Kuře tandoori v kořeněné jogurtové marinádě

16.04.2022

Kuře tandoori v kořeněné jogurtové marinádě

Potřebujete: 1kg kuřecích řízků pokrájených na větší kousky (nejlepší jsou stehenní řízky, ale mohou...

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

16.04.2022

Domácí kokosová zmrzlina bez laktózy

Tuhle kokosovou zmrzlinu si oblíbíte, protože: Je super jednoduchá a rychlá Kokosová chuť přímo vybízí...

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

16.04.2022

Bezlepkový řepový perník s chilli a skořicí

Potřebujete: 400g červené řepy, 3 vejce (žloutky a bílky oddělené), 150g rýžové mouky, 80g cukru moučka,...

Kuřecí Tikka masala "Mailsi"

15.04.2022

Kuřecí Tikka masala "Mailsi"

Recept na kuřecí tikku mám od majitele indické restaurace Mailsi. Je to jeho osobní receptura vypilovaná...

Thajské krevetové kari s ananasem

12.04.2022

Thajské krevetové kari s ananasem

Z posledního grilování nám doma zůstalo ještě pár krevet, takže se o víkendu konečně dostalo i na jedno...

Jahodové košíčky z tapioky

12.04.2022

Jahodové košíčky z tapioky

Tyto malé dezertky s jahodovou náplní jsou ideální sladkou tečkou v horkých dnech. Jsou velmi lehké a...

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

12.04.2022

Tapiokový puding s horkými jablky, skořicí a kešu v karamelu

Perfektní prosincový dezert z tapioky (pro vápník, železo, vitamín B a hořčík), kokosového mléka (pro...

Co je to tamarind a jaké je jeho využití v kuchyni

12.04.2022

Co je to tamarind a jaké je jeho využití v kuchyni

Co je to Tamarind? Strom Tamarindu roste na území Indie a mnohé kultury jej považují za posvátný. Vzhledem...

Špenátové kari Palak panýr

12.04.2022

Špenátové kari Palak panýr

Potřebujete: 250g pokrájeného panýru, 1 plechovka špenátového pyré, 2 rajčata pokrájená na kostky (bez...

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

11.04.2022

Pečené kuře Tandoori "Shan chicken BBQ mix"

Potřebujete: 2 kelímky hutného bílého jogurtu, 2 lžíce směsi koření na pečené kuře tandoori (kdo chce...

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

11.04.2022

Grilované kuře tandoori ve sladkokyselé meruňkové marinádě

Potřebujete: 4 kuřecí prsa nebo dvě celá stehna.  Na marinádu: 3/4 menšího hrnku meruňkové marmelády,...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmM3ZWFhZT