Citrónová rýže
05.02.2023

Citrónová rýže je vvýborná příloha ke grilovanému (pečenému) masu, k zelenině nebo panýru. Doporučuji...
05.02.2023
Základem je kořeněné bramborové těstíčko, do kterého můžete spotřebovat jakoukoliv další zeleninu (cuketu,...
05.02.2023
Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché...
05.02.2023
Citrónová rýže je vvýborná příloha ke grilovanému (pečenému) masu, k zelenině nebo panýru. Doporučuji...
30.11.2022
Masala čaj (nebo-li chai) už určitě znáte, dnes vám ale představím jeho podzimní "proti-chřipkovou" verzi...
15.09.2022
Šidíte v jídelníčku luštěniny, protože vás nebaví dlouhá doba namáčení a vaření? Stačí si jen vybrat...
15.09.2022
Potřebujete: půl šálku žlutého hrachu chana dal, 300 - 400 čerstvých špenátových listů, 1 rajče bez slupky...
15.09.2022
Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými...
01.08.2022
Jedno moudré přísloví praví: "Užívejte jídlo místo léků nebo budete užívat léky místo jídla" a naprosto...
29.07.2022
Egg curry nebo-li "vajíčkové kari" je tradiční pokrm jižní Indie a oceníte ho zejména ve chvíli, kdy...
27.07.2022
Jednoduché na přípravu, skromné na ingredience - bohaté chutí, vůní i nutričními hodnotami... Takové...
06.06.2022
Panýr tikka masala je pro mě jedno z nejlepších jídel na světě. Zahřeje tělo i duši a vždycky mi zlepší...
06.06.2022
Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté...
06.06.2022
Dnešní recept nazývám dětským, protože je zcela bez chilli a jen s minimální dávkou koření. Jde o moji...
18.05.2022
Hutné zeleninové polévky připravuji nejraději v zimě - až na jednu čestnou výjimku a tou je polévka ze...
17.05.2022
Tento recept na cizrnovou polévku je z mé knížky Život s chutí kari a nejraději ho uvádím slovy mé zákaznice:...
17.05.2022
Indický puding "kheer mix" se sice řadí do kategorie dezertů, ale nenechte se zmást. Je přesně tím, co...
10.05.2022
Kokosové korma kari řadím do skupiny "britsko-indickych" jídel. Jsou to jídla, která sice vymysleli indičtí...
25.04.2022
Kokosové máslo není tak mastné jako klasické máslo, je pastovité a více lámavé. Proto jsem při přípravě...
16.04.2022
Mrkvový koláč a cuketový perník je můj nejoblíbenější způsob jak zpracovat zeleninu... :-) K tomuto jednoduchému...
16.04.2022
Potřebujete: 1kg kuřecích řízků pokrájených na větší kousky (nejlepší jsou stehenní řízky, ale mohou...